Homepage Koggenland als werkgever

Onze ambitie is jouw talent

We geven het ruimte en zorgen dat het ontplooit!

Dat doen we op meerdere manieren. We vinden namelijk dat jouw werk bij je moet passen en leuk mag zijn. Dan levert het van nature meer energie op. Coachend leidinggeven is daarin de sleutel tot succes. Als gemeente streven we naar duurzaamheid op de korte en lange termijn. Dat betekent ook dat we te allen tijde goed voor onszelf en elkaar zorgen. Met deze positieve instelling bouwen we samen aan een vooruitstrevend Koggenland!

Kom werken bij de meest unieke gemeente van Nederland

En ervaar onze dynamiek

Met toewijding en enthousiasme heeft Koggenland intensief gewerkt aan een vernieuwende en onderscheidende organisatiestructuur. Dat is nodig in een wereld waarin vraagstukken complexer worden. In plaats van traditionele "domeinen" zijn onze afdelingen zorgvuldig opgezet om elkaar te faciliteren, ondersteunen en versterken. Dit bevordert het uitwisselen van ideeën en stimuleert iedereen om hun stem te laten horen. Het voelt dan écht alsof we aan hetzelfde doel werken. Namelijk: de toekomst.

Waarom kiezen voor Koggenland?

We helpen je op weg én hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Ons ‘Ambtenaar met impact’ programma
Omdat werken in gemeenteland uitdagend kan zijn, helpt Koggenland je op weg met ons 'Ambtenaar met impact' programma. Stap voor stap begeleiden we je bij alles wat je moet weten om soepel te kunnen werken. Van het schrijven van beleidsplannen en budgetbeheer tot het ziekteverzuimproces en intervisiebijeenkomsten. We willen samen de wedstrijd winnen, dus we laten je nooit zomaar zwemmen!
Flexibiliteit, groeikansen en 100% betaald ouderschapsverlof
We stemmen bijvoorbeeld graag je uren af op jouw persoonlijke leven en voorkeuren. Thuiswerken is bijna altijd mogelijk, we laten je het werkgebied zien tijdens een bustour door onze gemeente en je krijgt bij ons 100% betaald ouderschapsverlof. Daarnaast gelden natuurlijk alle overige voorwaarden die horen bij de CAO Gemeente. Kortom, we hebben oog voor jou, je collega’s en heel Koggenland.

Ontdek alle facetten van Koggenland

Van sfeer en bereikbaarheid, tot aan de natuur in de omgeving

Bij de gemeente Koggenland ervaren onze collega’s een ambitieuze, trotse en uiterst flexibele werksfeer. De hechte samenwerking tussen onze drie afdelingen staat daarbij centraal. Door korte communicatielijnen en een ondersteunende cultuur dagen we elkaar dagelijks uit om ideeën te delen en onze stem te laten horen. Samen zetten we ons in voor een groen en bloeiend Koggenland. Zowel vanuit de Randstad als uit de regio Hoorn rij je zo naar ons toe, zonder al te veel file.

De persoonlijke ontwikkeling van jou als collega

Dat is altijd een prioriteit op onze agenda

Binnen onze dynamische gemeente staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Onze organisatie biedt altijd genoeg projecten, uitdagingen en vraagstukken om je tanden in te zetten. We nodigen dan ook iedere collega uit om kansen te zien en deze bespreekbaar te maken. Dat betekent ook dat we onze collega’s geregeld vragen: Wat heb je nodig? Waardoor kun jij écht meters maken, met plezier? Zodra iedereen op de goede plek zit én gemotiveerd is, kunnen we samen bergen verzetten.

Duurzaamheid onderstreept alles dat we doen

Zowel in de omgeving als binnen onze organisatie

In onze gemeente is duurzaamheid een kernwaarde die op alle niveaus wordt omarmd. Of het nu gaat om de agrarische sector, het bedrijfsleven of het dagelijks leven van de inwoners, duurzaamheid speelt een cruciale rol. We snappen de waarde van innovatief denken en streven ernaar om ecologische, economische en sociale aspecten met elkaar in evenwicht te brengen. Door het stimuleren van groene initiatieven, het implementeren van duurzame praktijken en het bewust omgaan met natuurlijke hulpbronnen, bouwen we samen aan een duurzame toekomst voor Koggenland en haar inwoners op alle fronten.