Zonder Dave geen Koggenland

Dave van den Berg, Coördinator Geo-informatie

Maak kennis met Dave van den Berg. Hij werkt al 26 jaar voor gemeente Koggenland, vlak naast zijn eigen gemeente. Hij startte als stagiair waarna hij als logistiek tekenaar en werkvoorbereider bij gemeente Koggenland bleef werken. Maar daar blijft het niet bij voor Dave. Ook een belangrijk project als de vluchtelingenopvang kun je prima aan hem uitbesteden. Als locatiemanager van de noodopvang zorgde hij samen met zijn team in 2015 voor ‘een tijdelijk thuis’ voor zo’n 150 vluchtelingen.

“In 2007 werd ik officieel coördinator van het Geografische- en GIS-landschap”, vertelt Dave trots. “We doen veel data-analyses en het GIS (Geografisch Informatiesysteem) gebruiken we om efficiënt met deze data te werken. Hierdoor kunnen afdelingen data direct inzien en dat gebruiken voor het beleid”, legt hij uit. Dankzij verschillende opleidingen en jarenlange ervaring zorgt Dave er met data voor dat álle afdelingen beter hun werk kunnen doen. Zo zorgt het talent en de vakkennis van Dave ervoor dat de gemeente met een hoog ambitieniveau kan blijven werken aan de toekomst van de gemeente Koggenland.

Sfeer als standaard


Dat hoor je ook terug zodra Dave de sfeer bij Koggenland beschrijft. “De prettige werksfeer is gelukkig niet veranderd in de afgelopen 26 jaar. We werken hard, maar hebben daarnaast ook een familiaire band met elkaar. Onze actieve personeelsvereniging organiseert veel, waar ook echt veel mensen met plezier aan deelnemen”. Dat persoonlijke contact komt ook terug in enkele ‘extra’ projecten die Dave graag aanneemt bij Koggenland.

“In 2015, toen de oorlog in Syrië uitbrak, moesten we 9 dagen lang noodopvang realiseren in zeer korte tijd. Als locatiemanager was ik aanwezig in de hal, vormde ik het aanspreekpunt en zorgde voor beveiliging, sfeer en andere zaken. Zo probeerden we het zo aangenaam mogelijk te maken”. legt Dave uit.

Door mensen, voor mensen

“We legden vloerbedekking in de hele hal en creëerden kleinere slaapcabines voor enige privacy en demping van de akoestiek. Vanuit de noodopvang in Hoorn kregen we matrassen gedoneerd. Zo poogden we met kleine dingen nét wat meer een thuisgevoel te creëren”, vertelt Dave.

Voetjes van de vloer


Na twee dagen wierpen de ‘extra’ voorzieningen hun vruchten af. De sfeer verbeterde aanzienlijk en later in die week ontstond spontaan een dansavond. “Ik was toevallig op locatie en had dienst. Mijn collega en ik deden toch ook maar mee. Twee houten klazen die ineens stonden te dansen, dat was hilarisch.”

Door alert te zijn, kun je snel schakelen, en dan kun je iedere kans omzetten in een succeservaring. Dat blijft uiteindelijk de rode draad bij Koggenland”.

Wil jij net als Dave ontdekken welke functies, specialisme en vraagstukken jij op kunt pakken? Kom koffiedrinken, maak kennis met ons en bekijk hieronder alvast de actuele vacatures.