Zonder Paulien geen Koggenland

Paulien Mol, Projectmedewerker wonen

Maak kennis met Paulien. Achter haar strekt zich de bloeiende nieuwbouwwijk Buitenplaats uit, het resultaat van de toewijding en inzet van Paulien en haar collega’s bij de gemeente Koggenland. “Ik werk al sinds 2009 bij de gemeente Koggenland”, zegt ze vrolijk, als trotse inwoner van Volendam en als professional volledig geïntegreerd in het Koggenlandschap.

In de afgelopen jaren heeft Paulien zich hoofdzakelijk beziggehouden met verschillende nieuwbouwprojecten. Ook heeft ze gewerkt aan onderwijshuisvesting, crisisbeheersing en voor het gemeentelijk woningbedrijf. Paulien vertelt: “Bij het bouwen van deze wijk heb ik geen projectleiderstaak gehad, maar droeg ik voortdurend bij aan de voortgang ervan. Zo’n project doe je ook echt samen en vereist veel voorbereiding. Het betrekken van alle belanghebbenden en het ontwikkelen van woongebieden in een landelijke omgeving zoals Koggenland vergt altijd meer tijd ten opzichte van stedelijke gebieden”.

De charme en uitdaging van een kleine gemeente

“De vrijgave van een wijk als deze gebeurt in een landelijk gebied gefaseerd, met telkens plukjes van 30 tot 40 woningen. Dat is compleet anders dan in Amsterdam, waar ze 300 woningen uit de grond stampen en die in één klap verkopen. Dat gefaseerde proces zorgt ervoor dat zo’n project in onze gemeente negen jaar duurt, in tegenstelling tot wat in steden gebruikelijk is, daar werken ze veel sneller”.

Ze vertelt ook wat haar enthousiast maakt in het werk. Zo geniet ze ervan als ze een (woon)project tot leven ziet komen. Zeker als ze daar vanaf dag één betrokken bij is geweest. “Een leeg stuk land zien veranderen in een prachtig woongebied en daar actief mijn bijdrage aan leveren”. Daarbij herinnert ze zich vooral de opening van een natuurspeeltuin in de wijk. “Op initiatief van de gemeente werden lokale kinderen betrokken bij het besluitvormingsproces. Zij konden tussen twee ontwerpen kiezen. Het winnende ontwerp is gerealiseerd en samen met de kids geopend”.

Succes moet je vieren 

“Eén van de leukste dingen tijdens het werk”, vertelt Paulien verder “is het begeleiden van mensen die een kavel kopen om hun droomhuis te bouwen. Dat is vaak een eenmalige ervaring voor hen, dus vind ik het geweldig om hen te ondersteunen en gerust te stellen gedurende dat proces. De brede vakkennis die ik bij Koggenland heb opgedaan komt dan van pas om hun droom te realiseren. Zo zie je dat de kansen bij Koggenland uiteindelijk allemaal bijdragen aan het geluk van onze inwoners.

Kansen krijgen bij Koggenland

“Koggenland is echt een uitzonderlijke werkplek”, benadrukt Paulien. Ze vertelt enthousiast over haar toekomstige functie als projectleider en waarom ze bij Koggenland blijft. “Ondanks de uitdagingen die we in elke organisatie tegenkomen, blijft Koggenland de enige gemeente waar ik zou willen werken. Je krijgt de kansen die je nodig hebt om te groeien”. Of je nu een opleiding wil gaan doen of je wil extra verdieping binnen je vakgebied, als gemeente kijken we samen met onze collega’s naar wat mogelijk is.

Dat Paulien voorlopig niet vertrekt bij Koggenland is duidelijk. “Ik werk hier al meer dan 10 jaar en ik geloof sterk dat als ik ooit zou vertrekken, het voor een carrière in het bedrijfsleven zou zijn in plaats van bij een andere gemeente. Want leuker dan Koggenland, dat wordt het zeker niet”, vertelt ze trots. Kom kennismaken en ontdek zelf welke rol jouw talent kan spelen in de ambitie van onze mooie gemeente.

Bekijk snel de beschikbare functies en neem vandaag nog contact met ons op!