Zonder Esther geen Koggenland

Esther Koning, Teamleider GCC, Burgerzaken en Sport

Esther is geboren en getogen in ons mooie Koggenland. We spreken haar bij de frontdesk van het Gemeentelijk Contact Centrum dat zij samen met haar collega’s heeft opgezet. Esther is een van onze bevlogen teamleiders die samen met haar team talloze uitdagingen aanvliegt om onze inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Waarom ze dat zo belangrijk vindt?

“Het is simpel, ik vind dat iedere inwoner moet kunnen rekenen op ons als gemeente”, zegt Esther met grootse vanzelfsprekendheid. Welke aanvraag ook binnenkomt, ze wil dat de organisatie alle inwoners snel en efficiënt antwoord krijgen op hun vragen. Om dat te ontwikkelen heeft gemeente Koggenland het Gemeentelijk Contact Centrum opgezet. “Daar komt iedere (hulp)vraag binnen en vanuit een gezamenlijke kennisbank kan daar binnen enkele maanden de grote meerderheid direct afgehandeld worden”. Dat zulke aantallen nóg geen realiteit zijn is niet verrassend volgens Esther. Het GCC bestaat tenslotte slechts een paar maanden.

Zoeken op de juiste plek

“Als gemeente is het aantal onderwerpen waarvoor je vakinhoudelijke kennis nodig hebt gigantisch”, stelt Esther. Door te investeren in een Kennisbank kunnen de GCC-medewerkers van de gemeente Koggenland alle inwoners snel van een volledig antwoord voorzien. Als teamleider is Esther ook scherp op het ophalen van informatie op de juiste plek. Ze heeft bewust alle dienstverlenende collega’s uitgevraagd wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Ze werkte tenslotte zelf ook ruim 5 jaar op de communicatieafdeling voordat ze intern doorgroeide als teamleider.

Leidinggeven doe je nooit alleen

Zo’n project, het opzetten van het GCC, loopt natuurlijk nooit zonder slag of stoot. Het vertalen van de wensen en doelstellingen van het management naar een concreet actieplan vroeg om een gedegen voorbereiding. “We zijn toen heel bewust, op alle lagen, gaan uitvragen: Wat hebben jullie nodig, waar komt alle informatie binnen en hoe brengen we dat in kaart? Met die inzichten zijn we aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in het GCC zoals dat er nu staat”, zet Esther uiteen.

“Ook leidinggeven doe je samen. Enerzijds hebben we veel uitgevraagd, anderzijds hebben we ook duidelijke kaders gesteld. Zo van: dit is waar we naartoe gaan, zo ziet dat eruit en dit is de ruimte die we hebben. Binnen die kaders gaan we gelukkig respectvol met elkaar om”. Esther zegt het met een tevreden glimlach. “We hebben echt veel lol op de werkvloer en je merkt gewoon dat de lijnen altijd kort en krachtig zijn. Dan kun je ook wat van elkaar hebben. Uiteindelijk moeten we het allemaal samendoen?”.

Kom kijken bij Gemeente Koggenland

Nieuwsgierig naar het Gemeentelijk Contact Centrum en of het bij je past? Of zie jij een baan als die van Esther ook wel zitten? Verken jouw talent bij gemeente Koggenland en bekijk hier de meest actuele vacatures, neem contact met ons op of maak een afspraak bij het gemeentehuis.