Zonder Jos geen Koggenland

Jos Seinen, Toezichthouder/BOA

Maak kennis met onze collega Jos. Als echte familieman is hij een waardevolle kracht binnen de gemeente Koggenland. Hij is hier opgegroeid en kent daardoor nagenoeg iedere inwoner. Hoewel zijn oorsprong in de binnenvaart ligt heeft Jos zich weten te ontplooien tot onmisbare collega. Met zijn enthousiaste en positieve werkhouding gaat hij altijd éérst het gesprek aan. We spreken hem op een van zijn favoriete werkplekken: recreatieplas De Leijen in Hensbroek.

Na zijn omzwervingen in de binnenvaart wilde Jos meer tijd thuis doorbrengen. Als handhaver in Koggenland had hij tijdens zijn eerste dagen te maken met 23.000 inwoners in 14 dorpen. Daarin kun je nooit alles oplossen in je eentje. Gelukkig heeft Koggenland, samen met Jos, de BOA tak verder opgezet in de afgelopen jaren. Jos gelooft dat voorkomen altijd beter is dan genezen. “Als je er op tijd bij bent, hoeft het niks te worden”, zegt hij gevat. “Ik wil juist het gesprek met mensen aangaan en de ‘regel achter de regel’ uitleggen”.

Echt veranderen begint bij jezelf


“Mij werd gevraagd om de BOA tak op te zetten bij de gemeente. Maar ik worstelde ook wel met het imago van de BOA. Ik zag mezelf nog niet zo snel lopen in het uniform”, vertelt Jos over zijn twijfels destijds. “Toen dacht ik, een betere wereld begint bij jezelf, dus begin eraan en zorg maar dat het beeld verandert”. En met die gedachte heeft Jos de stap gezet. “Ook al is het primair niet mijn ding. Ik ben geen handhaver van nature, ik hou niet van dat belerende. Maar ik ben wel van structuur en regelmaat en dat we gewoon normaal met elkaar omgaan. Dus daar zet ik me graag voor in”. Die insteek is het fundament geweest waarop de BOA tak gebouwd is bij Koggenland.

Wil jij net als Jos bouwen aan een beter Koggenland? Wil jij met jouw talenten aansluiten bij onze gezamenlijke ambitie? Laten we met inzet en betrokkenheid werken aan een gemeente waarin we elkaar begrijpen en elkaar zien. Neem contact met ons op of bekijk direct de beschikbare vacatures.